info@idataromania.ro   +40-31-229-5454

Montăm și calibrăm sonda litrometrică pentru camioane

Sonda litrometrică se adresează doar vehicolelor peste 3,5 tone.  Sonda va fi instalata, calibrată și conectată la software-ul clientului, ce poate fi accesat prin aplicație mobilă sau desktop. Alimentările pot fi listate in format excel, programul afișând:

 • locul alimentării;
 • data și ora alimentării;
 • nivelul inițial și final de combustibil;
 • cantitatea alimentată
 • datorită procesului de calibrare, precizia este de 99,9%

Beneficiile serviciului de instalare a sondei litrometrice iData-iTrack:

iData-iTrack este unul dintre cele mai precise sisteme de monitorizare a consumului prin sondă litrometrică. Precizia de 99%, pe care o garantăm, înseamnă că în majoritatea cazurilor se poate determina, cu exactitate, chiar și o diferență de cantitate de combustibil de 0,5L.

Cu ajutorul sondei litrometrice se poate urmări, cu o precizie superioară, modificarea nivelului de combustibil. Cu ajutorul acestui dispozitiv de fabricație proprie, clienții noștrii au reușit deja să reducă cheltuielile legate de combustibil.  Datele măsurate de sonda litrometrică iData-iTrack sunt redate de către sistem sub forma unui grafic.

Datele obţinute mulțumită sondei litrometrice, ce măsoară consumul de combustibil, pot fi afișate sub formă de raport (format Excel- la zi/lună/semestrial/anual), în care se pot observa:

 • kilometrii parcurși;
 • numărul alimentărilor;
 • cantitatea totală alimentată;
 • consumul mediu pe 100km;
 • la utilaje, consumul raportat la orele de lucru;

Datele măsurate pot fi afișate pe diagramă, chiar și cu alte date măsurate – referitoare la viteză, cu semnalele de aprindere, deoarece curba poate fi interpretată corect, dacă știm ce s-a întâmplat pe parcurs cu vehicolul.  Diagrama este color, este foarte ușor de interpretat și de gestionat, poate fi răsfoită sau mărită, pentru a vizualiza în detaliu fiecare secțiune în parte.

Diagrama poate fi conectată la hartă, sau la redarea traseelor, deci fiecare detaliu poate fi analizat amănunțit în orice situație. Cu ajutorul funcției care indică depășirea consumului, se poate afișa pe diagramă printr-un fundal colorat sau prin listarea cazurilor suspecte, sau printr-un ansamblu format din hartă și diagramă, evitând astfel verificarea îndelungată a graficelor.

Inginerii iData au dezvoltat un sistem precis de măsurare a consumului de combustibil prin intermediul sondei litrometrice. Utilizatorii sistemului de control precis al consumului de combustibil obțin, prin sistemul de monitorizare GPS iData-iTrack (în care ieste inclus sonda litrometrică), înregisrtează o economisire a cheltuielilor între 5-40%. Reducerea cheltuielilor cu 5-20% este caracteristică societăților de transport. Firmele care operează cu utilaje grele și utilaje agricole, ce au optat pentru monitorizarea prin satelit, pot obține o economisire de chiar 20-40%, doar prin gestionarea consumului de combustibil și, de asemenea, printr-un control puternic, asigurat de către sistemul nostru.

Pentru implementarea controlului total al consumului de combustibil prin sonda litrometrică, trebuie să putem urmări drumul complet al combustibilului, de la pompa de alimentare, până la consumarea lui. De aceea, sistemul nostru controlează cu exactitate ca:

 • fiecare litru de combustibil achitat la alimentare să ajungă în rezervor;
 • să nu dispară combustibilul din rezervor. Acesta poate fi consumat doar de către motor;
 • să nu fie posibilă scoaterea combustibilului nici din țeava de retur.

Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, întreaga cantitate de combustibil cumpărată va fi consumată exclusiv de motor.

diagrama
reportare

Sonda litrometrică este, de asemenea, recomandată și în cazul:

 • Consumului pe trasee date: se pot obține informații exacte despre consumul de combustibil în parcurgerea unui traseu dat. Utilizatorii iData pot afla diferențele de consum, pe același traseu, în funcție de stilul de condus al șoferilor și ce cheltuieli reprezintă aceste diferențe pe termen lung.
 • Extragerilor de combustibil: există cazuri de societăți, unde, după montarea sondei litrometrice s-a constatat extragerea lunară de combustibil din vehiculele flotei, în valoare de 11.500 euro. Înlăturarea acestui fenomen, duce la recuperarea, în termen foarte scurt, a costului dispozitivul nostru.
 • Calculului rentabilității transportului: reprezintă un instrument indispensabil pentru calcularea costurilor și întocmirea de oferte, din cauză că, o parte semnificativă a cheltuielilor, este data de prețul combustibilului. Astfel, utilizatorii iData vor ști cu exactitate care este profitul și care sunt cheltuielile pentru fiecare transport individual.

Mai multe produse

Aflați mai multe despre monitorizarea consumului de combustibil prin sondă litrometrică

Faceți cunoștință cu Sistemul de Monitorizare Consum Combustibil iData-iTrack! Colegii noştri vă stau la dispoziţie pentru a vă prezenta sistemul adaptat la cerințele Dvs.!

Sunt interesat, vreau să primesc oferta!
Contactați reprezentantul nostru!

Firma

Adresă E-mail

Număr telefon

Mesajul