Protecția mărfii. Monitorizarea temperaturii
15 feb.

Protecția mărfii. Monitorizarea temperaturii

Protecția mărfii

Cu ajutorul sistemului iData-iTrack de monitorizare a temperaturii, este asigurată siguranța mărfii transportate. Această funcție se bazează pe monitorizarea sarcinii pe axe, basculării și presiunii din remorcă.

Monitorizarea evenimentelor

Unitatea de bord este capabilă să stocheze orice eveniment măsurabil, monitorizabil:

 • deschiderea ușii;
 • presiune (descărcarea mărfurilor vrac);
 • scoaterea capacului de la container marfă vrac;
 • basculare;
 • funcționarea pompei (betoniere, vidanjoare)
 • sarcina pe axe;
 • personalizarea parametrilor în funcție de nevoile utilizatorului.

 Monitorizarea deschiderii ușii de la remorcă are un rol important în protejarea mărfii.

De aceea, sistemul de monitorizare iData-iTrack stochează fiecare deschidere a ușii de la remorcă, și declanșează o alarmă:

 • la cerere, la fiecare deschidere a ușii de la remorcă;
 • în cazul în care ușa de la remorcă este deschisă prea multă vreme (în baza parametrilor prestabiliți);
 • în cazul rulării cu ușa de la remorcă deschisă;
 • în baza unor puncte prestabilite (zone de livrare) la deschiderea ușii.

Deschiderea ușii de la remorcă poate fi conectată cu identificarea șoferului,  iar în cazul în care ușa de la remorcă nu este deschisă de către șofer, se poate solicita generarea automată a alarmei.

Monitorizarea temperaturii și a umidității

Prin serviciul de monitorizare a temperaturii și a umidității, se poate dovedi nealterarea mărfii pe durata transportului, deoarece se poate controla întregul lanț frigorific.  În cazul afișării concomitente cu harta, este posibilă afișarea temperaturii, vitezei, umidității, precum și a traseelor.

Monitorizarea temperaturii se realizează cu ajutorul unor instrumente de măsurare certificate. În vehiculele cu remorcă compartimentată este posibilă amplasarea mai multor termometre, gestionate de o unitate de bord.

Sistemul înregistrează în mod continuu datele măsurate și în cazul în care observă o temperatură necorespunzătoare, declanșează automat alarma. Alarma poate fi setată astfel încât să accepte o anumită variație prestabilită a temperaturii, conectată, de asemenea, cu deschiderea ușii de la remorcă.

Monitorizarea evenimentelor

Monitorizarea temperaturii și a altor parametrii oferă posibilitatea certificării de către client a faptului că livrarea s-a realizat în mod corespunzător, astfel pot fi evitate conflicte serioase.  Este însă la fel de important să aflăm cauzele  unei livrări necorespunzătoare. Sistemul iData-iTrack este capabil să măsoare nenumărați parametrii, unul dintre aceștia fiind monitorizarea și funcționarea compresorului.

temperatura-diagrama-1

Control

Toate datele măsurate pot fi descărcate, sau arhivate în tabele Excel. Există posibilitatea montării unor  instrumente de măsurare certificate, autentificate și eliberate de către organismele independente de acreditare.

Protecție și prevenție 

Tehnicienii iData au elaborarat un sistem de monitorizare ce previne sabotajul și poate monitoriza cu ușurință, de la distanță, distrugerile, tăierea de cabluri, scurtcircuitările, etc.  realizate în sistemul de măsurare.

 


Dacă serviciul iData-iTrack GPS v-a trezit interesul, pentru mai multe detalii, urmăriți acest link.

Pentru orice întrebare, nelămurire, sau impresii, vă încurajăm să ne lăsați un comment mai jos! Feedback-ul dumneavoastră este important pentru noi!

About the Author

Leave a Reply