Utilizarea sistemului de geolocalizare reprezintă o modalitate de prelucrare a datelor cu caracter personal, întrucât permite angajatorului identificarea unui angajat, în mod indirect, prin localizarea vehiculului utilizat de către salariatul său, chiar dacă scopul principal al prelucrării este cel al protecției bunurilor societății de eventuale furturi. Prin urmare, societatea care dorește să instaleze sisteme GPS a vehiculelor intră sub incidența dispozițiilor Legii 677/2001.

iData respectă dreptul angajaților la o cursă privată, precum și dreptul angajatorului de a fi în controlul flotei, de aceea tehnicienii noștri au conceput sistemul de monitorizare GPS iTrack de comutare a GPS-ului pe modul PRIVAT, respectiv FIRMĂ.

Astfel, prin accesarea acestui serviciu, firmele au posibilitatea de a efectua corect deconturile, respectând simultan viața privată a angajaților.

Funcțiile sistemului de monitorizare GPS iData-iTrack

Sistemul de monitorizare iData-iTrack oferă posibilitatea ca, în cazul programului de lucru fix, rutele private efectuate să poată fi detectate doar pe baza parametrilor de timp. Dispozitivul este facil de fixat, cu posibilitate de plasare chiar și în torpedo.

  • Decontare corectă și protejarea datelor personale

La elaborarea sistemului iData-iTrack s-a avut în vedere două aspecte importante:

  1.  să se asigure protecția datelor cu caracter personal a agenților și a angajaților.
  2.  controlarea preciziei și corectitudinii activității desfășurate, respectând dreptul angajatorului de a fi informat de activitatea din timpul serviciului a angajaților.

Mai mult, dacă autovehiculul este utilizat de mai multe persoane, dispozitivul are capacitatea să identifice șoferul actual, prin baza unei cărți de proximitate, identificându-se astfel mult mai ușor rutele efectuate în interes de serviciu, ori privat.

Monitorizarea activității efectuate în interes privat

Pe baza monitorizării pe hartă, autovehiculul comutat pe activitate în scop privat figurează având culoarea albastră, iar în program apare doar ultima poziție avută în cursul activității desfășurate în interes de serviciu. Astfel se asigură monitorizarea coerentă a activități, avându-se în vedere protecția datelor cu caracter privat.

Opțiuni de gestionare a datelor cu caracter privat

Sistemul iData-iTrack înregistrează datele fără a fi făcute cunoscute utilizatorului, tinând doar o evidență strictă a kilometrilor parcurși în interes privat, însă rutele nu sunt afișate. Recomandăm această opțiune pentru a fi în concordanță cu drepturile persoanelor – angajatorul nu intră în posesia datelor personale, ci doar a statisticilor provenite pe baza acestora, pe care serviciul nostru le oferă automat.

Dacă dispozitivul de monitorizare nu funcționează, nu se trimite semnal GPS și astfel poziția autovehiculului este necunoscută. În această situație serverul nu poate acumula informații cu privire la kilometri parcurși și nici datele personale nu intră în posesia iData. (Menționăm faptul că iData nu poate lega informațiile de parcurs cu șoferii, deci pentru iData aceste date nu reprezintă date personale, numai pentru client).

Identificare prin intermediul sistemului GPS de monitorizare:

1. Separarea rutelor efectuate în interes de serviciu și a celor în interes privat

Se oferă posibilitatea ca, în baza programului de lucru oficial, să se realizeze o separare a rutelor parcurse. De exemplu, în intervalul orar 8:00-16:00, toate rutele sunt considerate ca fiind efectuate în interes de serviciu.

2. Separarea rutelor pe baza punctelor de reper

După ce partenerii/sediile de firmă sunt stabilite ca puncte de reper, se poate stabili care sunt rutele oficiale și dacă au fost atinse de către vehicol.

3. Separarea rutelor pe baza comutării

Comutarea sistemului pe unul dintre modurile privat/firmă, conducătorul auto decide caracterul rutei parcurse. Acest lucru poate fi urmărit și verificat de către angajator în cadrul meniului de raport.

Sunteți interesat? Aveți întrebări?
Contactați reprezentantul nostru!

Firma

Adresă E-mail

Număr telefon

Mesajul